Τρίτη 23 Μαρτίου 2010, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30
Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30
Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20:30
Σολίστ: Σονά Γκαργκαλογιάν (κολορατούρα σοπράνο), Berj Karazian (τενόρος)
Μαέστρος: Σπύρος Πίσυνος
Πρόγραμμα:
Αγαπημένα Ορχηστρικά Έργα, Κλασικά Τραγούδια, Άριες και Ντουέτα συμπεριλαμβανομένων των Air από τη Σουίτα σε Ρε του Bach, το “Dominus Dei” του Rossini, το “Panis Angelicus” του Franck και το “Ave Maria” του Schubert και από τον Οθέλλο του Verdi.
€12 και για συνταξιούχους €7
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία των Θεάτρων
Δωρεάν είσοδος σε μαθητές, στρατιώτες, κατόχους κάρτας νέων (EURO<26)
Η Σονά Γκαργκαλογιάν γεννήθηκε στην Αρμενία. Άρχισε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία επτά ετών στη Μουσική Σχολή Ασλαμαζιάν. Αργότερα στράφηκε στη φωνητική μουσική και τη διεύθυνση χορωδίας στην ειδική σχολή του Χορωδιακού Συλλόγου Αρμενίας. Σπούδασε στο Κρατικό Κονσερβατόριο Κομιτάς, στην τάξη της διάσημης σοπράνο Γκοχάρ Γκασπαριάν αποκτώντας το Δίπλωμα Μάστερς με “Άριστα μετά Διακρίσεως”. Έπειτα από απόφαση της Κρατικής Εξεταστικής Επιτροπής της απονεμήθηκε ο τίτλος της “Σολίστ Όπερας και Κοντσέρτου και Καθηγήτριας Τραγουδιού”. Στον οπερατικό τομέα, η Σονά Γκαργκαλογιάν έχει ερμηνεύσει κύριους ρόλους στις όπερες La Traviata του Verdi και Lucia di Lammermoor του Donizzetti. Στο Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου της Αρμενίας, έλαβε μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ. Το 2003 συμμετείχε στην “Εορταστική Συναυλία για την Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Στα πλαίσια της διοργάνωσης της UNESCO “Μήνας Κύπρου” στο Παρίσι το 2006, εκπροσώπησε την Κύπρο ως σολίστ σε συναυλία με το Ensemble Philharmonia υπό την διεύθυνση του Σπύρου Πίσυνου, παρουσιάζοντας τα Folk Songs του Luciano Berio. Η Σονά Γκαργκαλογιάν συνεργάστηκε επανειλημμένα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ως σολίστ: το 2006 εμφανίστηκε στην τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, ερμηνεύοντας το ρόλο της Gilda από την όπερα Rigoletto του Verdi. Το 2007 ξαναπαρουσιάστηκε στη σειρά συναυλιών “Αφιέρωμα στην Αρμενία”, και το 2008 στη σειρά συναυλιών του “Προγράμματος Κοινωνικής Προσφοράς”. Έχει συνεργαστεί με τους μαέστρους Aram Katanian, Vigen Tchartchoglian, Maciej Zoltowsky, Haig Utidjian και Σπύρο Πίσυνο. Έχει επίσης λάβει μέρος σε συναυλίες στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Ως παιδαγωγός φωνητικής, η Σονά Γκαργκαλογιάν διαθέτει πάνω από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας και έχει αναδείξει και στηρίξει αρκετά νεαρά ταλέντα.
Ο Berj Karazian ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές το 2000, ως ο τελευταίος μαθητής της Kαθηγήτριας Tatevik Sazandaryan στο Κρατικό Μουσικό Κονσερβατόριο Κομιτάς στο Ερεβάν. Η καθηγήτριά του δήλωσε ότι λυπάται που δεν θα ζούσε αρκετά ώστε να χαρεί την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του μαθητή της. Ως απόφοιτος του Κονσερβατορίου, ο Berj Karazian απέκτησε τα προσόντα του Επαγγελματία Τραγουδιστή Κοντσέρτου, Όπερας και Καθηγητή της Φωνητικής Τέχνης. Συνέχισε στην ίδια σχολή με μεταπτυχιακές σπουδές στην τάξη της καθηγήτριας Gayane Geghamyan, τις οποίες ολοκλήρωσε το 2003. Ο Berj Karazian έκανε εμφανίσεις σε Αρμενία, Κύπρο, Ελλάδα, Σερβία, Συρία και Λίβανο και έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ σε Αρμενία, Γαλλία, Ιταλία και Συρία. Από το 2002, εμφανίζεται στο Όπερα Στούντιο του Κρατικού Κονσερβατορίου, στο Θέατρο της Εθνικής Ακαδημίας Όπερας και Μπαλέτου, καθώς και στο Θέατρο της Κρατικής Φιλαρμονικής Χατσατουριάν. Στον τομέα της όπερας ο Berj Karazian έχει ερμηνεύσει πολλούς ρόλους όπως του Count d’Almaviva στην όπερα Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσίνι (2004), Alfredo στη La Traviata του Βέρντι (2006), Tamino στον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ (2006), Cassio στον Οθέλλο του Βέρντι (2006), Goro στη Madame Butterfly του Πουτσίνι (2008), Prince στην όπερα του Προκόφιεβ Η Αγάπη για Τρία Πορτοκάλια (2009) στο Βασιλικό Θέατρο της Γλασκώβης και το Θέατρο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Έχει επίσης λάβει μέρος σε παραστάσεις με το Requiem του Μότσαρτ (2005), το Stabat Mater του Ροσίνι (2006) και τον Μεσσία των Χαίντελ-Μότσαρτ (2007). Ο Berj Karazian έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως το 2ο βραβείο στον Κρατικό Διαγωνισμό για Νεαρούς Τραγουδιστές το 1997) και 2ο βραβείο στον Κρατικό Διαγωνισμό Tatevik Sazandarian το 2006.
Ο Σπύρος Πίσυνος διετέλεσε μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου από το 2005 έως το 2008. Έχει διευθύνει τη Philharmonia Orchestra του Λονδίνου, την Ορχήστρα Pomeriggi Musicali του Μιλάνου, την Ορχήστρα Όπερας Carlo Felice της Γένοας, τη Sinfonia Finlandia, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δυτικής Αυστραλίας. Έχει περιοδεύσει με την Εθνική Ορχήστρα του Montpellier – την οποία έχει επίσης διευθύνει ως σολίστ από το πιάνο – τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης έπειτα από πρόσκληση του Valery Gergiev. Για τον εορτασμό της “Ημέρας Ευρώπης”, στις 9 Μαΐου 2009, ο Σπύρος Πίσυνος συνέλαβε και διηύθυνε την πρώτη εκτέλεση της 9ης Συμφωνίας Μπετόβεν με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, μαζί με κορυφαίους έξτρα μουσικούς από όλες τις γειτονικές χώρες της Κύπρου (στην πλειοψηφία τους από την Ορχήστρα West-Eastern Divan του Daniel Barenboim) και τη Φιλαρμονική Χορωδία Brno Τσεχίας. Μετά από πρωτοβουλία του και υπό την καλλιτεχνική του διεύθυνση, ο Σπύρος Πίσυνος ίδρυσε και διευθύνει το Ensemble Philharmonia, το οποίο απαρτίζεται από επαγγελματίες Ε/Κ, Τ/Κ και άλλους καταξιωμένους μουσικούς από χώρες μέλη της Ε.Ε.. Από το 2004, το Ensemble Philharmonia έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο και στο Παρίσι. Στον τομέα της όπερας, ο Σπύρος Πίσυνος διηύθυνε στην Deutsche Oper am Rhein στο Dusseldorf, στις Όπερες Βρέμης, Cottbus και Mannheim της Γερμανίας σε ένα ιδιαίτερα ευρύ ρεπερτόριο. Το 1999 και 2000 εργάστηκε ως βοηθός του Antonio Pappano (Μουσικός Διευθυντής της Βασιλικής Όπερας του Covent Garden) σε σημαντικές οπερατικές παραγωγές, και στη συνέχεια του Kurt Masur στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και την Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας. Ο Σπύρος Πίσυνος παρουσιάζεται και ως πιανίστας μουσικής δωματίου. Αξιόλογες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν τη συνεργασία του με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Jerusalem και τους Vienna String Soloists, ένα 11-μελές σύνολο της Φιλαρμονικής της Βιέννης. Ο Σπύρος Πίσυνος συμπλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο με τη Λουλού Συμεωνίδου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου, και συνέχισε με κατ’ ιδίαν μαθήματα από τον Enrique Barenboim, πατέρα και καθηγητή του Daniel Barenboim. Υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη, σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο Κονσερβατόριο της Βιέννης με τους Καθηγητές Georg Mark και Rheinhard Schwarz από όπου αποφοίτησε το 1996. Το 1982, πριν αφοσιωθεί αποκλειστικά στη μουσική, ο Σπύρος Πίσυνος σπούδασε Βιοφυσική στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και συνέχισε ως ερευνητής στη ραδιολογία στο Massachusetts Institute of Technology. Στον Σπύρο Πίσυνο έχει απονεμηθεί ο τίτλος Chevalier des Arts et des Lettres της Γαλλικής κυβέρνησης.